Etusivu Elmeri Mielikki Emäntä

Blogi

† Jallu † Ami † Nalle
Ulkoasun pohja: M Layouts

Pentuja 2022?

Meille on suunnitteilla dreeveripentue keväällä 2022 yhdistelmästä Jylhäpuron Elmeri-Tallmossens Mielikki.
Yhdistelmää on pohdittu ja harkittu noin vuoden verran. Olen ollut yhteydessä useisiin kokeneisiin dreeverikasvattajiin ja harrastajiin tämän tiimoilta ja miettinyt, mennäänkö pentusuunnitelmassa mehtään, syyteen vai saveen. Kaiken miettimisen jälkeen päätin, ettei tämä varmaankaan dreeverirotua kaada, ja antaa mahdollisuuden.

Millis on ominaisuuksiensa valossa niinsanotusti keskitason koira. Siinä on hyvää, esimerkiksi haku (silloin kun ei satu olemaan valeraskaana...), riistavietti ja hyvä haukku. Se on yleensä myös kohtuullisen nopea ylösottaja. Mutta koekoiraksi se on aivan liian tiukka, haukkukynnys on korkealla. Toki osittain se on vielä raakile ja osaamatonkin. Mutta siitä huolimatta se on osoittanut olevansa kelvollinen metsästyskoira, jolle on riistaa kaatunut.
Pentueen isäksi valitsin 9-vuotiaan koiran Jylhäpuron Elmeri. Se on tehnyt "uransa" metsämiehen koirana ilman koe- tai näyttelykäyntejä, ja on perinteinen sitkeä, pimeästä pimeään töitä tekevä koira. Ensisijaisesti kiinnostuinkin uroksen suvusta: Siellä on paljon Yläahon kasvatteja, jotka ovat minulle sydäntä lähellä ja joista olen kuullut paljon hyvää. Emälinjalla ei ole jatkajia, vaikka sielläkin on oman aikansa pelaavia koiria (Yläahon Elli, Yläahon Essi, Jylhäpuron Amalia). Yksi yhdistelmän ajatus onkin antaa mahdollisuus tälle emälinjalle, joka on katoamassa. Lisäksi Elmerissä linjautuu varovasti yhdistelmä Selamiin Repe-Jelly, josta on tullut kuulemani mukaan hyviä jälkeläisiä.
Elmeri täydentää Milliksen puutteita mielestäni aika hyvin. Se on keskikokoinen, ei mikään liioitellun massiivinen, takaosaltaan suora uros. Se herättelee jonkin verran yöjäljelle ja myös hukalla saattaa haukahdella, mikä ei Milliksen tiukkuutta ajatellen juurikaan haittaa. Luonteeltaan Elmeri on avoin ja rohkea.
Jahtiödeemaa periyttäneitä koiria tulee Milliksen puolelta kolme. Elmerin lähisuvussa on tiedossa vain Skallnäs Jäger. Siinäkin mielessä urosvalinta on kohtalaisen turvallinen, jos niin voi sanoa.
Elmeri ajaa tiettävästi vain jänistä. Millis on ajanut jänistä, sorkkaa ja kettua.

Yhdistelmän sukutaulun löydät tästä linkistä

Pennut myydään Kennelliittoon rekisteröitynä, sirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennut myydään vain metsästäviin koteihin. Mikäli kiinnostuit yhdistelmästä tai haluat lisätietoja niin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse (heidialukin[at]gmail.com) puhelimitse (0458879090) tai Facebookin kautta.