Etusivu Elmeri Mielikki Malviina Emäntä

Blogi

† Jallu † Ami † Nalle
Ulkoasun pohja: M Layouts

Dreeverin pentuja 2022

Meille on suunnitteilla dreeveripentue syksylle 2022 yhdistelmästä Jylhäpuron Elmeri-Tallmossens Mielikki. Juoksuja odotetaan heinäkuulle.
Yhdistelmää on pohdittu ja harkittu noin vuoden verran. Tarkoituksenani on jättää yksi pentu kotiin kasvamaan, muut mahdolliset tulijat sitten etsisivät loppuelämän koteja.

Mielikki eli Millis on metsästysominaisuuksiensa valossa niinsanotusti keskitason koira. Siinä on hyvää, esimerkiksi riistavietti, haku ja hyvä haukku. Se hakee 100-500 metrin säteeltä ja on yleensä myös kohtuullisen nopea ylösottaja. Se on kuitenkin tiukka äänenantaja ja haukkukynnys on korkea, minkä vuoksi se ei ole niinsanotusti koekoira. Se seuraa haukkumatta vanhaakin jälkeä, mutta ajaakseen äänen kanssa jälki ei saa olla kymmentä minuuttia vanhempi. Siitä huolimatta se on osoittanut olevansa kelvollinen metsästyskoira, jolle on riistaa kaatunut. Sitkeyttä se on iän myötä saanut mukavasti ja viihtyy päivän metsässä. Millis on ajanut jänistä, sorkkaa ja kettua. Sorkan ajoon sillä tuntuu olevan voimakas vietti, olen kuitenkin tietoisesti koittanut suunnata koiraa jänikselle. Ulkomuodossa sen vahvuus on voimakastyyppinen rakenne, dreeverinhän kuuluu ilmentää voimaa ja rotevuutta. Suurimmat puutteet ovat ylärajaa hipova korkeus ja takaliikkeiden ahtaus.
Milliksen luonne on rauhallinen, avoin ja ystävällinen.

Pentueen isäksi valitsin 9-vuotiaan koiran Jylhäpuron Elmeri. Se on tehnyt "uransa" metsämiehen koirana ja on perinteinen sitkeä, pimeästä pimeään töitä tekevä koira. Elmeri täydentää Milliksen puutteita mielestäni hyvin. Se on keskikokoinen, ei mikään liioitellun massiivinen, takaosaltaan suora uros. Se herättelee yöjäljelle ja ajossakin herkkyyttä löytyy jonkin verran. Ajo on varmaa sekä sulalla maalla että lumikelissä. Elmeri ajaa tiettävästi vain jänistä. Luonteeltaan Elmeri on avoin ja rohkea.

Yhdistelmän sukutaulu on mielenkiintoinen. Isän emälinjalla ei ole jatkajia, vaikka siellä on oman aikansa pelaavia koiria (Yläahon Elli, Yläahon Essi, Jylhäpuron Amalia). Yksi yhdistelmän ajatus onkin antaa mahdollisuus tälle linjalle, joka on katoamassa. Papinpuron Loyd (J. Elmerin isä) on niinikään jättänyt hyviä jälkeläisiä, mm. SM-kävijät Lordi ja Humala-Aron Zako ovat viime aikoina olleet paljon esillä. Lisäksi J. Elmerissä linjautuu varovasti yhdistelmä Selamiin Repe-Jelly, josta on tullut kuulemani ja koetulosten perusteella hyviä jälkeläisiä. J.Elmeri-Millis-yhdistelmässä linjautuu varovasti Yläahon kennelin kantanarttu Jelly, joka ei pelkästään itse ollut sitkeä, itsenäinen ajuri vaan myös periytti jälkeläisten koetulosten valossa hyvää.

Jahtiödeemaa periyttäneitä koiria tulee yhdistelmän sukutaulussa neljässä sukupolvessa Milliksen puolelta kolme. Elmerin lähisuvussa on tiedossa vain Skallnäs Jäger joka jää 4. polveen. Siinäkin mielessä urosvalinta on kohtalaisen turvallinen, jos niin voi sanoa.

Yhdistelmän sukutaulun löydät tästä linkistä

Pennut tulevat kasvamaan sisätiloissa lapsiperheessä ja tottuvat näin kodin ääniin ja elämään. Pennut myydään Kennelliittoon rekisteröitynä, sirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennut myydään vain metsästäviin koteihin. Mikäli kiinnostuit yhdistelmästä tai haluat lisätietoja niin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse (heidialukin[at]gmail.com) puhelimitse (0458879090) tai Facebookin kautta.10.7.2022 Milliksen juoksu alkoi ja astutukset tehtiin 21.-24.7.