Etusivu Elmeri Mielikki Emäntä

Blogi

† Jallu † Ami † Nalle
Ulkoasu: M Layouts

EMÄNTÄOlen 31-vuotias nainen, kotoisin Rantasalmelta. Ammatiltani olen terveyskeskuslääkäri. Asuin 10 vuotta Kuopiossa ja palasin perhesyistä mieheni ja tyttäreni kanssa Rantasalmelle syyskuussa 2020. Tästä huolimatta olen sydämeltäni vahvasti pohjois-savolainen.
Perheeseemme on kuulunut dreevereitä vuodesta 1997 alkaen. Ensimmäiset kaksi koiraamme olivat Yläahon kennelin kasvatteja, ja näihin taustoihin pohjautuvat omat nykyiset koirani. Dreeveriharrastukseeni vahvasti myötävaikuttivatkin Yläahon kennelin omistaja E.Varis ja edesmennyt isäni. Isältä sain ensimmäisen koirani Arosuon Amin, vuonna 2010, ja sitä myöten olen jumiutunut mukaan dreeverillä metsästämiseen!
Kävin dreeverien ajokokeen palkintotuomarikurssin vuonna 2011 ja olen toiminut sen jälkeen vaihtelevasti sekä palkinto- että ryhmätuomarina, myös piirin- ja Suomen mestaruuskilpailuissa. Kävin koetoimitsijakurssit I ja II vuonna 2016, minkä jälkeen olen toiminut koetoimitsijana muutamissa kokeissa vuosittain. Omilla koirillani olen myös kilpaillut ja koetuttanut niitä jonkin verran, samoin näyttelyissä tulee välillä piipahdettua.
Kuuluin dreeverijärjestön hallitukseen muutaman vuoden ajan takavuosina, samoin historiaa on myös jalostustoimikunnan puheenjohtajana ja jäsenenä toimimisesta. Jalostusneuvojan peruskurssin kävin vuonna 2018. Kuitenkin järjestön aktiivitoiminta on osaltani tällä hetkellä jäissä, sanottakoon ettei oma jaksaminen enää riittänyt siihen puoleen. Pohjois-Savon dreeverikerhon hallituksessa olen toiminut useamman vuoden ja sitä pestiä jatkan edelleen hymyssä suin.

Kasvattajakurssin kävin vuonna 2019 ja hain kennelnimen Mehtään meni. Minulle dreeveri on sitkeä ajava koira,jolla on suuri metsästysinto. Arvostan ensisijaisesti itsenäistä laajaa hakua ja jäniksenajotaipumusta, petoverisyys tulee hyvänä kakkosena. Mahdollinen kasvatustyöni tulee olemaan kotitarvekasvatusta eikä niinkään laajamittaista kenneltoimintaa. Siinä matkassa on vielä useampi mutka, joten jännityksellä odotan mitä tuleman pitää.
Dreeveriasioissa minuun saa halutessaan ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen heidialukin (a) gmail.com.