Etusivu Elmeri Mielikki Malviina Kuurikki

Emäntä

Blogi

† Jallu † Ami † Nalle
Ulkoasun pohja: M Layouts

AROSUON ELMERI

Perustiedot - Luonne - Tulokset - Kasvu - Kuvagalleria - Videoita"Taivas varjele mikä sieltä tulee!"


Elkku on oma persoonansa, itsepäinen ja itsenäinen kaveri, ei niinkään mikään palveluskoira vaan täysiverinen metsästyskoira. Se on pitkälti hajujen vietävissä ja tottelee käskyjä niin halutessaan, koira vaatiikin kouluttajaltaan määrätietoisuutta ja pitkää pinnaa. Siitäkin huolimatta Elkku oppii nopeasti, kunhan sen saa motivoitua.
Monen dreeveriuroksen tavoin Elkku ei siedä kukkoilua tai haastamista muilta uroskoirilta, kuitenkin kaverikoirien kanssa se tulee hyvin juttuun. Se innostuu muiden koirien kohtaamisesta ja on hieman levoton näyttelyissä ja muissa isommissa koiratapahtumissa. Metsällä ollessaan Elkku keskittyy työhönsä eikä juurikaan välitä muista koirista.Elkku on itsenäinen mutta siitä huolimatta kaipaa välillä rapsuttelua ja silityksiä, ollen välillä oikea pusukaveri ja syliin tunkeutuja. Kotioloissa Elkku on yleensä hiljainen, rauhallinen, hyväkäytöksinen ja on ystävällinen omille sekä vieraille ihmisille. Se tykkää vieraista ja auringossa loikoilusta. Kuitenkaan lapsien käsittelyyn Elkku ei ole tottunut.

Elkku sopeutuu nopeasti uusiin paikkoihin esimerkiksi kyläillessä ollen kaikkialla kuin kotonaan eikä liiemmin stressaannu matkustelusta.
Elmerin pahin murkkuikä oli 1-2 vuotiaana ja tuntuikin, että koira keksi tuolloin kaikki mahdolliset konnuudet. Kolmantena vuotenaan se kuitenkin silminnähden aikuistui ja järkevöityi.

Elkku rakastaa ulkoilua eikä se haluaisi millään palata sisälle lenkin jälkeen. Kukaan ei jaksa juoksuttaa Elkkua niin paljon että se väsyisi lenkkeilyyn, vielä metsästyspäivän jälkeen se on lähdössä mukaan lenkille.


Elkku ajaa jänistä, sorkkaeläimiä, kettua ja haukkuu supikoiraa. Se on itsenäinen ja reipas hakija, jäljettömässä maastossa haku on laajaa. Jos ajettavaa ei läheltä löydy, niin se etsitään vaikka seuraavasta pitäjästä. Ylösotot tapahtuvat yleensä melko nopeasti. Nuorempana Elkku ei juurikaan herätellyt, nyt vanhemmiten se on alkanut herätellä.
Elkku ajaa sekä maajälkeä että ilmavainua hyväksi käyttäen tilanteesta riippuen. Hukat se selvittää rengastamalla. Elkku jää "merkkaamaan" jos jänis painuu esimerkiksi kivenkoloon.
Haukku on kuuluva, kaksi/kolmiääninen ja kertova, joskin vanhemmiten se on muuttunut käheämmäksi. Metsästysintoa koirassa on mielestäni hyvin, pisimmillään se on viettänyt 18 tuntia metsässä yhtäsoittoa, eivätkä perättäiset metsästyspäivät näytä tuntuvan missään. Elkkua ei tarvitse odotella makkaratulille kesken päivän!