Etusivu Elmeri Mielikki Malviina Kuurikki

Emäntä

Blogi

† Jallu † Ami † Nalle
Ulkoasun pohja: M Layouts

AROSUON ELMERI

Perustiedot - Luonne - Tulokset - Kasvu - Kuvagalleria - Videoita

Elmerin jälkeläiset

Elkun neljäs pentue syntyi 19.2.2019, 4 urosta ja 3 narttua (Tallmossens Max, Mick, Morris, Mårten, Maja, Mielikki, Mårran). Emä on SE KVA FI KVA & MVA Sjöstens Lina. Lina osallistui SM-kilpailuun 2018 ja sijoittui sijalle 12. Linalla on yksi aikaisempi pentue.


Kuvia pennuista löydät täältä. Yhdistelmän sukutaulun löydät täältä.

Pentujen kuulumisia:
8/2021: Pentueelle kuuluu ihan hyvää. Yksi uroksista muutti Norjaan omistajineen ja vaikuttaa siellä. Toinen on ajellut pari ykköstulosta kokeissa. Yksi on päässyt vähänlaisesti metsälle, mutta kuitenkin. Nämä nartut taitavat molemmat olla hieman tiukkoja äänenannossa, mutta eiköhän tämä tästä suttaannu, nuoria koiria ovat.
12/2019: Pennut ovat kehittyneet metsäkoiran aluiksi, muutamille on saatu saalistakin, lähinnä sorkkaeläimiä. Yksi urospentu valitettavasti menehtyi reilu puolivuotiaana kureutuneeseen palleatyrään.
9/2019: Osa pennuista on tehnyt ensimmäisiä ajojaan. Valitettavasti yksi narttupentu kuoli melkein heti luovutuksen jälkeen, kuolinsyytä ei selvitetty.Elkun kolmas pentue syntyi 9.4.2018, 3 urosta (Takapihantarhan Hakuheka, Jälkijyrä ja Haukkuhermanni) ja 3 narttua (T. Vainuviima, Tutkastiina ja Ajomiina). Emä on FI MVA & KVA Saara "Zara". Zara osallistui SM-kilpailuun vuonna 2019 ja sijoittui 12. sijalle.

Kuvia pennuista löydät täältä Yhdistelmän sukutaulun löydät täältä.

Pentujen kuulumisia:
7/2022: Vinhasta tuli muotovalio, onnea! Miina odottaa ensimmäistä pentuettaan.
11/2021: Miinalle ensimmäinen ykkönen kokeissa, onnea!
8/2021:Kaikilla menee mukavasti entiseen malliin. Elmerin jälkeläisiä saatiin lisää toiseen polveen, kun Vinha sai jälkikasvua. Yksi pennuista muuttikin isänsä luo perheen iloksi. Kaikkea hyvää uuteen kotiin!
5/2020: Miina ajoi vielä toisenkin tuloksen kokeissa, myös Vinha (Jälkijyrä) on nyt yhtä ykköstä vaille käyttövalio. Näyttelymenestystäkin on tullut (jo viime kesänä), Miinalle Eri, Typylle (Tutkastiina) EH ja Vinhalle SERT+CACIB. Hekakin kävi näyttelyssä, valitettavasti kulmahammas oli virheasennossa hieman liikaa sisäänpäin ja sen takia tuli hylsy. Vainuviima menehtyi suolitukokseen, valitettavasti sijoituskoiran haltija heräsi liian myöhään epäilyttäviin oireisiin eikä koiraa enää ehditty pelastaa.
12/2019: Nuoriso vaan ajelee. Miina starttasi kokeissa ajaen Draj 2-tuloksen, onnea! Muutkin ovat ajelleen hyvin, osa useamman tunnin ajoja, ja saaliita on saatu.
9/2019: Harjoitukset jatkuvat ja nuoret koirat ovat kehittyneet mukavasti jokainen omaan tahtiinsa.
2/2019: Pennut ovat ajaneet ja saatujen viestien perusteella omistajat ovat olleet koiriinsa tyytyväisiä. Itsepäisyyttä niillä on ja ovat vaatineet pitkää pinnaa. Osa pennuista on vielä ns. kaiken riistan koiria, jäniskaatoja on tullut rajallisesti ja nuori, innokas koirahan ajaa mitä eteen tulee... Suurimmalle osalle on saatu jänis/rusakko ammuttua.
12/2018: Kaikki pennut ovat saaneet ajoja. Osa on ajanut jo melko pitkiäkin pätkiä ikäisekseen. Tottelevaisuuden suhteen tuntuvat olevan yhtä pönttöjä kuin isänsä.
6/2018: Pennut kasvavat kovasti ja lähtevät kohta uusiin koteihin.
Elkun toinen pentue syntyi 22.7.2017, 2 urosta (Metsäusvan Huuko ja Hjalmar) ja 2 narttua (Metsäusvan Hilma ja Helmi). Emä on MVA Seljankan Toska eli "Tessa", jolla on kokeista VOI2 ja näyttelyistä Cacib.

Kuvia pennuista löydät täältä. Yhdistelmän sukutaulun löydät täältä.

Pentujen kuulumisia:
11/2021: Hilmasta käyttövalio, onnea!
2/2021: Huukolle ensimmäinen koetulos, onnea!
5/2020: Helmi sai pennut Koosen Petrosta, 5 topakkaa junioria.
12/2019: Helmi pääsi SM-kilpailuun, jossa 11. sija. Huukolle on ammuttu kauden mittaan useita jäniksiä, hyvältä vaikuttaa.
9/2019: Helmistä käyttövalio, onnea!
Talvi 2018: Kaikki pennut ajaneet jänistä 6kk ikään mennessä. Toinen narttupennuista on kyydittänyt myös kaurista. Helmi ja Hilma starttasivat kokeissa tuloksin DRAJ 1 ja DRAJ 3. Kaikille pennuille on saatu jäniksiä nurin, ja ajot ovat pidentyneet.
Kesä 2018: Helmi, Hilma ja Jallu ovat avanneet näyttelyuransa, tuloksina EH, VASERT ja SERT.
Talvi 2017: Kolme neljästä pennusta ovat ajanut jänistä. Yksi ei ole päässyt vielä ajon makuun keliolosuhteiden vuoksi. Kuitenkin kiinnostusta jäniksiin on.
Syksy 2017: Kaikki pennut ovat muuttaneet uusiin koteihin.
Elkun ensimmäinen pentue syntyi 18.4.2015, 4 urospentua (Arosuon Haka, Herkko, Hemmo ja Hugo) ja 4 narttupentua (Arosuon Haiku, Heta, Hilima ja Hilla).Kuvia pennuista löydät täältä.
Pentujen sukutaulun löydät täältä.
Pentujen emä on FIN KVA & MVA Jessica, jonka meriittejä käyttöpuolelta ovat mm. DRAJ SM 4. sija vuonna 2009, SM 6. sija v. 2011, SM 12. sija vuonna 2014, SM 13. sija v. 2010
Jessica on voittanut Pohjois-Savon DRAJ piirinmestaruuden vuosina 2015, 2014, 2012 ja 2011. Lisäksi Jessicalla on useita koetuloksia muista kokeista ja kilpailuista. Jessicalla on 13 aiempaa pentua joista kolme on startannut kokeissa tuloksilla AVO 3, AVO 1 ja VOI 1.

Syksy 2018: Ainakin neljä pentua seitsemästä elossa olevasta on ajellut hyvin tai erittäin hyvin. Ketunajotaipumusta on ainakin yhdellä pennuista. Pimu on loistanut jänismetsällä, ja saanut suuren määrän saaliita. Kolmesta pennusta ei valitettavasti ole kuulunut juurikaan mitään.
Syksy 2017: Hemmo saanut vihdoinkin ensimmäisen kaadon, onnittelut!
Kesä 2016: Hemmolle toukokuussa näyttelyssä EH ja JUK1, kesäkuussa myös EH. Onnittelut! Lisäksi Hemmo on antanut pihajäniksille kyytiä hihnan päässä kovaäänisesti. Hugo kävi kasvattajan luona pikavisiitillä, siitä on tullut energinen poika ja on kuulemma erittäin kekseliäs pannasta tai valjaista karkaamisen suhteen. Hugon rakenne muistuttaa hyvin paljon Elkkua.
Syksy 2016: Pimu on ajellut pitkiä ajoja ja tyttö on kova hakemaan, siitä on tullut itsenäinen ja laaja hakija. Lisäksi metsästysinto on erinomainen. Hemmo on harjoitellut lisää ja ajoja on tullut. Hugo on innostunut kettujen ajosta, sille on saatu useamman tunnin kettuajoja.
Kevät 2016: Haikulle ensimmäinen kaato, onnittelut!
Urospentu Hemmo on kehittynyt itsenäiseksi hakijaksi ja muutama lyhyt ajo on saatu, äänen anto on vielä tiukkaa. Lisäksi poika on käynyt mätsäröimässä hyvällä menestyksellä.
Pimu ajoi AVO2-tuloksen pitkässä kokeessa, vain 10kk ikäisenä.Onnittelut!
Talvi 2015: Suru-uutisia, Heta valitettavasti jäi auton alle ja menehtyi. Suurimmat osanotot!
Syksy 2015: Pimu sai ensimmäisen jäniskaatonsa :) Hetalle supisaalis.
Uroksista Haka on ajellut parikymmenen minuutin pätkiä. Nartuista Hilima eli "Pimu" on myös aloittanut metsästystyöt ajamalla putkeen 50 minuuttia jänistä. Hakulaajuuskin kuuluu olevan hyvää tuon ikäiselle, n. 100 metrin luokkaa. Tästä tytöstä onkin tullut lupaava metsästyskoiran alku!
Hetasta on kasvanut kaunis koiran alku, ja pennulla on mainio koti, jossa sillä on paljon koirakavereita ja taitavat, metsästävät omistajat kouluttamaan. Mitä muuta voisikaan toivoa? Hetasta on hyvää vauhtia tulossa sosiaalinen ja näyttävä koira. Jänishommiin on tutustuttu pikkkuhiljaa.
Pentujen kuulumisia 5.7.2015: Kaikki ovat jo aikaa sitten kotiutuneet ja pääsääntöisesti elämä on sujunut hyvin. Ainakin yksi pennuista tuntuu perineen isänsä "pikkukunkku"-luonteen, ollen varsinainen prinsessa.