Etusivu Elmeri Mielikki Malviina Kuurikki Mettänviepä

Emäntä

Blogi

† Jallu † Ami † Nalle
Ulkoasun pohja: M Layouts

METSÄUSVAN HJALMAR

Perustiedot - Luonne - Tulokset - Kasvu - Kuvagalleria - Videoita"Missä Jallu luuraa?"


Jallu seurailee mielellään ihmisten tekemisiä ollen milloin kaverina siivouksessa, ruuanlaitossa, kotitehtävien teossa tai vessassa istuessa. Jos menet lattialle istumaan saat melkein varmasti Jallun syliin. Varsinkaan vieraat eivät säästy Jallun huomionosoituksilta. Muita koiria kohtaan se on "pomottaja", ja niin kauan kun toinen alistuu, asiat ovat kunnossa. Se haastaa helposti vieraita uroksia ja huutaa nartuille kimakalla äänellään. Toisaalta ajoittain se keskittyy tekemiseen tosi hyvin.
Jallu on melko pehmeä luonteeltaan ja oppii sen vuoksi nopeasti. Pehmeyden vuoksi niin hyvät kuin huonotkin kokemukset jäävät helposti mieleen.
Metsässä Jallu on saanut lisää intoa ja itsevarmuutta. Haku on kehittynyt iän myötä, ja on laajuudeltaan yleensä 3-400 metriä. Jallu ei yleensä herättele jänikselle, mutta ketun tai supinjälki saa sen äänijänteet aukeamaan myös ylösottotyön aikana. Ajovarmuus on vielä vaihteleva, mutta Jallu on aika hyvin oppinut hukalla rengastamisen. Vauhtia ja intoa on vielä enemmän kuin taitoa kuitenkin. Haukku on mielestäni hyvin kuuluva, melko tiheä, kaksiääninen. Jallu on melko kiinnostunut supikoirista, ja lähtee niitä mielellään jäljittämään. Supinhaukussa se on peräänantamaton, luovuttaen vasta kun supi on nutullaan. Jänisten ja pienpetojen lisäksi Jallulle kelpaa myös sorkkaeläin ajoon ja sen ajo sujuu, vaikka sitä on yritetty kitkeä pois.